Marinujeme kuřecí

.

Pokud rádi pečete a grilujete kuřecí maso, hledáte jistě často inspiraci na nové marinády k jeho naložení. Existuje jich opravdu veliké množství. Přinášíme pár tipů na opravdu vynikající!
grilované maso
 
Medová s hořčicí
Použijte pár lžic medu a pár lžic kvalitní dobré hořčice. Výborná je třeba francouzská, ale záleží na vaší chuti. Přidejte trochu soli, případně i trochu chilli. Množství marinády vždy přizpůsobíte samozřejmě podle toho, kolik masa nakládáte. Tak je to i u dalších marinád, proto množství jednotlivých ingrediencí nejsou uváděna přesně.
Marinujte minimálně dvě hodiny.
 
Pomerančová se zázvorem
V této variantě marinády je pomeranč skvěle doplněn pikantností zázvoru. Zázvor použijte čerstvý, stačí kousek. Nastrouhejte ho, pak přidejte kůru z pomeranče a smíchejte. Zalijte dobrým pomerančovým džusem, osolte a opepřete.
Marinujte také několik hodin.
 
Citrón a hořčice
Tak u této verze zkrátka stačí maso potřít oblíbenou dobrou hořčicí, přisolit a připepřit a zakapat ho citrónovou šťávou. Masu dodá křehkost a je krásně měkké.
Marinujte zase alespoň dvě hodiny.
 
Pivní s česnekem
Dobrým pivkem maso nemusíte jen zapíjet. Trochu ho odlijte do marinády. Třeba tato „pivní“ je výborná! Do piva přidejte několik prolisovaných stroužků česneku, mletý kmín, pepř a sůl.
Můžete marinovat až osm hodin.
 
Kefírová s česnekem
Česnek si „rozumí“ také s kefírem. Několik jeho prolisovaných stroužků přimíchejte do kelímku kefíru. Přisolte a připepřete podle chuti.
Marinujte pár hodin.
Tip na pečené kuřátko! Pokud ji použijete na kuře pečené v troubě, vykouzlí vám na něm tato marináda výbornou křupavou kůrčičku! Přikryjte ho před pečením alobalem, který odstraňte až čtvrt hodinky před dopečením.
 
Grepová s balzamicem
Jako základ použijte dobrý grepový džus. Do něj vmíchejte pár lžic balzamica a bylinky dle vaší chuti. Skvělý je v této marinádě například tymián. Sůl se přidává až před grilováním nebo pečením!
Marinujte ideálně přes noc.
kuřecí křídla
 
Vínová s rozmarýnem a tymiánem
Ke kuřecímu masu můžete přidat skoro každý druh vína. Je to dobrá kombinace. Vyberte některé dobré suché a přidejte do něj pár rozmarýnových a tymiánových větviček. Můžete přihodit i několik hřebíčků (samozřejmě se bavíme o koření!). Po pár hodinách v této marinádě vytvoříte základ pro opravdovou delikatesu!
 

Marinujeme kuřecí
4 (80%)1
.

Podobné příspěvky

Pomocný kuchař jménem telefon

Dodnes mě to nenapadlo, ovšem jsou mezi námi https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DxDP66xp5LaY i jiní, jimž to naopak přišlo na mysl a také to…

Úniková hra – tady nuda nehrozí

Nebaví vás sedět jen tak doma a chcete někam vytáhnout celou rodinu? Nebo si užít skvělý den s přáteli? Volný čas…

Vybírejte reklamní trička či jiný textil

Reklamní textil je stále velmi atraktivní a oblíbenou formou reklamy. Najdete ji nejenom v samotných firmách, ale také na různých propagačních…

Přírodní lékárna při nachlazení, která léčí šetrně a účinně

Bolení a škrábání v krku, obtěžující kašel, rýma  - to jsou zdravotní obtíže, které patří nejčastěji k chladným zimním dnů, a mnohdy…