Marinujeme kuřecí

Pokud rádi pečete a grilujete kuřecí maso, hledáte jistě často inspiraci na nové marinády k jeho naložení. Existuje jich opravdu veliké množství. Přinášíme pár tipů na opravdu vynikající!
grilované maso
 
Medová s hořčicí
Použijte pár lžic medu a pár lžic kvalitní dobré hořčice. Výborná je třeba francouzská, ale záleží na vaší chuti. Přidejte trochu soli, případně i trochu chilli. Množství marinády vždy přizpůsobíte samozřejmě podle toho, kolik masa nakládáte. Tak je to i u dalších marinád, proto množství jednotlivých ingrediencí nejsou uváděna přesně.
Marinujte minimálně dvě hodiny.
 
Pomerančová se zázvorem
V této variantě marinády je pomeranč skvěle doplněn pikantností zázvoru. Zázvor použijte čerstvý, stačí kousek. Nastrouhejte ho, pak přidejte kůru z pomeranče a smíchejte. Zalijte dobrým pomerančovým džusem, osolte a opepřete.
Marinujte také několik hodin.
 
Citrón a hořčice
Tak u této verze zkrátka stačí maso potřít oblíbenou dobrou hořčicí, přisolit a připepřit a zakapat ho citrónovou šťávou. Masu dodá křehkost a je krásně měkké.
Marinujte zase alespoň dvě hodiny.
 
Pivní s česnekem
Dobrým pivkem maso nemusíte jen zapíjet. Trochu ho odlijte do marinády. Třeba tato „pivní“ je výborná! Do piva přidejte několik prolisovaných stroužků česneku, mletý kmín, pepř a sůl.
Můžete marinovat až osm hodin.
 
Kefírová s česnekem
Česnek si „rozumí“ také s kefírem. Několik jeho prolisovaných stroužků přimíchejte do kelímku kefíru. Přisolte a připepřete podle chuti.
Marinujte pár hodin.
Tip na pečené kuřátko! Pokud ji použijete na kuře pečené v troubě, vykouzlí vám na něm tato marináda výbornou křupavou kůrčičku! Přikryjte ho před pečením alobalem, který odstraňte až čtvrt hodinky před dopečením.
 
Grepová s balzamicem
Jako základ použijte dobrý grepový džus. Do něj vmíchejte pár lžic balzamica a bylinky dle vaší chuti. Skvělý je v této marinádě například tymián. Sůl se přidává až před grilováním nebo pečením!
Marinujte ideálně přes noc.
kuřecí křídla
 
Vínová s rozmarýnem a tymiánem
Ke kuřecímu masu můžete přidat skoro každý druh vína. Je to dobrá kombinace. Vyberte některé dobré suché a přidejte do něj pár rozmarýnových a tymiánových větviček. Můžete přihodit i několik hřebíčků (samozřejmě se bavíme o koření!). Po pár hodinách v této marinádě vytvoříte základ pro opravdovou delikatesu!
 

Podobné příspěvky

Schodiště

Jestli je něco, čemu byste rozhodně měli věnovat pozornost, pak je to výběr vhodného schodiště Kmkdesign. Takové schodiště by mělo…

Čistě vodu efektivně

Koupání v létě je rozhodně super, ovšem ne koupání ve špinavé a zapáchající vodě. V té to dokonce může být…

Přírodní lékárna při nachlazení, která léčí šetrně a účinně

Bolení a škrábání v krku, obtěžující kašel, rýma - to jsou zdravotní obtíže, které patří nejčastěji k chladným zimním dnů,…

Zajímavá chuť

Kdyby nám někdo zavázal oči a dal ochutnat jeden druh subtropického ovoce, asi bychom se těžko trefili do správného názvu.…